• Op 26 en 27 september 60% korting op Westpaw knuffels
  • Pak de 60% korting met Vouchercode: WEST60
Gratis verzending NL en BE
Voor 16.00 besteld - Zelfde dag verzonden
30 dagen retour recht
Telefoonnummer: +31 (0)418 - 653115

Meten = Weten

Meten = weten, wees er zeker van dat u de juiste maat besteld voor uw hond.

U ziet hieronder exact hoe u moet meten en waarom. Heeft u toch nog een vraag neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Hoe meet ik de juiste kledingmaat van mijn hond op?

rugmaat metenHondenkleding is ingedeeld in verschillende maten. Deze maten staan voor de lengte van de rug van uw hond. De juiste kledingmaat van uw hond meet u op tussen het einde van de nek tot het begin van de staart. Het aantal centimeters dat u meet is gelijk aan de kledingmaat van uw hond. Zit de maat van uw hond precies tussen twee maten, dan kunt u het beste de grotere maat bestellen. Zo zit de hondenjas of hondentrui niet te strak.
Bij de meeste hondenjassen en hondentruitjes wordt de ruglengte en de borstomvang weergegeven. Ga dan qua bouw uit van de gemiddelde hond. Heeft u een hond van een breedgebouwd ras zoals de Engelse Bulldog, dan moet u een maat groter nemen. Heeft u een hond die zeer slank gebouwd is zoals de Whippet, neemt u dan een maatje kleiner. Wordt er bij de maat wel de borstomvang weergegeven kijk dan bij opmeten borstmaat.

Hoe meet ik de juiste halsbandmaat van mijn hond op?

halsmaat metenMeet de omtrek van de nek van de hond op het breedste gedeelte, dicht bij de schouders. Om de halsband comfortabel te laten zitten bij uw hond moeten er twee vingers tussen passen. Als de halsband een nekomvang heeft van 34 – 42, dan betekent dit dat het eerste gaatje (kleinste maat) van de halsband op 34 cm zit en het laatste gaatje (grootste maat) op 42 cm.

Hoe meet ik de juiste borstmaat van mijn hond op?

borstmaat metenOm de juiste maat van een hondentuigje op te nemen meet u de omtrek van de borstkas, vlak achter de voorpoten. Heeft u een hond met een zeer brede borstkas, zoals de Engelse Bulldog, neem dan een maatje groter. Om het tuigje comfortabel te laten zitten moet u twee vingers tussen de band van het tuigje kunnen doen.

Hoe meet ik de juiste schoenmaat van mijn hond op?

schoenmaat metenLaat uw hond op een egale ondergrond staan en leg een wit papier onder de voorpoot. De hond moet met zijn gewicht geheel op die voet staan. Zet zowel aan de linker- en rechterkant als de voor- en achterkant van de poot een streep op het papier en meet nadat de hond van het papier af is de afstand tussen de strepen. Als de breedte tussen twee maten valt dan kiest u voor de grotere maat. Herhaal de hele procedure ook met een achterpoot, omdat het nog wel eens voorkomt dat de hond aan de achterkant een kleinere maat heeft dan aan de voorkant.

 

Laatst bekeken